Výpadky

Vše o jednotlivých možnostech jak se připojit do internetu a cenách a kvalitě jednotlivých možností.
Odpovědět
simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

413

Příspěvek od simandl » stř úno 25, 2009 10:29

Včera přes celý den byl zaseklý switch v Jablonecké 413 kvůli chvilkovému poklesu napětí v síti. Večer to Master resnul a jede to.

uproar
Administrátor fóra
Příspěvky: 40
Registrován: stř srp 20, 2003 7:03
Bydliště: Jablonecká 410
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky

Příspěvek od uproar » stř bře 04, 2009 9:28

Ahoj,

deje se neco s pripojenim pres Cassablanku? Nejak mi to nejde dovnitr ani ven... a to samy je koukam i z venku, kdyz pristupuju rovnou na http://81.0.245.33/...

Diky

P.

UPDATE Síma 12:39
ahoj
jo vypadá to na problém už od šesti ráno

UPDATE Síma 14:27
tak znovu to byla chyba v nastavení eth0 na ctojabu
píšu nějaký automatický skript co to bude hlídat

uproar
Administrátor fóra
Příspěvky: 40
Registrován: stř srp 20, 2003 7:03
Bydliště: Jablonecká 410
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky

Příspěvek od uproar » čtv bře 05, 2009 11:22

Ahoj,

tak bohuzel, zas nejaky problem :-(

http://statistiky.monitoring-serveru.cz ... 1236245202

UPDATE Síma
jednalo o DOS útok od tebe na port 53 někam do inetu a tak
to na case zařízli

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

router yenik

Příspěvek od simandl » ned bře 15, 2009 16:45

Ahoj,
chystám se za chvíli na upgrade routeru yenik. Komplet ho vyměním takže lze očekávat lecos.
Problémy hlašte. Výpadek bude, v ideálním případě, tak deset minut.

UPDATE
máme to za sebou a zdá se, že to jede

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

crusader a yenik

Příspěvek od simandl » úte bře 17, 2009 23:10

v půl šesté sluníčko shodilo laser na mimoňskou a router yenik se chvilku po deváté zasekl
obojí je teď zase v provozu

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

LAN jablonecka

Příspěvek od simandl » pát bře 20, 2009 10:38

klekl disk na routeru jabtoc takze LAN jablonecka byla mimo
snad uz to jede
dodelavky budem delat behem vikendu

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Mimonska 632

Příspěvek od simandl » pát bře 27, 2009 9:44

Vcera se zablokoval switch v Mimonska 632
diky za SMS
restartoval jsem ho vcera pred sestou v podvecer

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

jabtv

Příspěvek od simandl » ned bře 29, 2009 22:59

Vyměnil jsem PC routeru jabtv protože se zasekával. Nejelo to asi týden a jabtv zastupoval mimtv. Takže máme opět všechny TV servery.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

dhcp jablonecka

Příspěvek od simandl » pát dub 17, 2009 8:59

Dnes byl nefukční/spadlý dhcp server na LAN v Jablonecké ulici.
Nahodil jsem ho a mělo by to být v pohodě.

uproar
Administrátor fóra
Příspěvky: 40
Registrován: stř srp 20, 2003 7:03
Bydliště: Jablonecká 410
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky

Příspěvek od uproar » pát dub 17, 2009 14:23

no ale podle me neni...

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

LAN jablonecka a ctojab

Příspěvek od simandl » sob dub 18, 2009 21:24

V souvislosti s přípravou na spoj na sitel jsme dneska přepojovali kabely na jednotlivé vchody a routery v domě a není ještě všemu konec.

Chystáme se na výměnu routeru ctojab a to bude znamenat výpadek konektivity casablanca

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

LAN jablonecka

Příspěvek od simandl » ned dub 26, 2009 12:32

Ahoj,
budeme přepojovat UPSku na jablonecké a přepojovat router jabtoc tak čekejte výpadky.

hezkou neděli

UPDATE
tak na přepojení UPS ještě nedošlo

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

plánovaný výpadek Casablanca

Příspěvek od simandl » pon dub 27, 2009 10:00

proběhne 28.4. mezi 17 a 18hod. Tento výpadek nepřesáhne 15 minut. Důvodem je výměna páteřních technologii.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky

Příspěvek od simandl » sob kvě 09, 2009 22:55

asi tak za hodinu půjdem přepojovat UPS v jablonecké a celý barák bude mít výpadek asi tak na deset dvacet minut. Jděte spát :) zítra je taky den....

UPDATE
hotovo a LAN jablonecka jede na vetsi UPS

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1079
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

konektivita sitel

Příspěvek od simandl » pon čer 08, 2009 17:40

Dneska půjdeme nainstalit bleskojistku na kabel od mikrovlného pojítka na sitel. Výpadek bude dvakrát po minutě.

UPDATE
nakonec z toho byla hodina. Bleskojistky byly v pohodě a jsou na místě ale po neplánovaném restartu sitelky nenajelo vše jak má a spravil jsem to až po příjezdu domů.

Odpovědět

Zpět na „Internet“