Výpadky

Vše o jednotlivých možnostech jak se připojit do internetu a cenách a kvalitě jednotlivých možností.
Odpovědět
simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1083
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

AP jablonecka jz a sv

Příspěvek od simandl » ned lis 08, 2009 22:27

Od soboty po upgrade pocitace neslo DHPC na obou AP
uz by to melo jet

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1083
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

ztop a jablonka

Příspěvek od simandl » úte pro 01, 2009 15:53

routery ztop a jablonka jsou asi bez proudu
Prosecka je tedy nedostupna
az prijdu domu kouknu na to

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1083
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

crusader nefunguje

Příspěvek od simandl » pát pro 18, 2009 13:32

nefunguje crusader a tedy mimonska jede pres zalozni linky

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1083
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

GW UPC

Příspěvek od simandl » ned pro 20, 2009 21:28

Asi tak půl hodiny byly před osmou problémy na gw UPC někde uvnitř UPC
už je to, zdá se, v pohodě

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1083
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

route hasit

Příspěvek od simandl » ned pro 27, 2009 15:19

V devet rano se zasekl router hasit a neslo spojeni na site a konektivitu havla. Uz to jede.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1083
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

router marab

Příspěvek od simandl » pát led 01, 2010 20:48

Dnes po druhé hodině odpoledne se odmlčel router marab.
Zatím nevíme proč.
LAN martinická měla výpadek a teď jede záložním linkem.

Max
Běžný uživatel
Příspěvky: 7
Registrován: úte led 06, 2009 11:26

Re: Výpadky

Příspěvek od Max » pát led 01, 2010 20:51

Ahoj .. byl jsi rychlejsi. Ale stejne se zeptam ...
Ma smysl resartovat router na v BD Martinicka 990/9 (budova E), kdyz dojde k takovemu vypadku ? Hadam asi ne. Do budovy A bohuzel nemam pristup.
Diky Tom

P.S. vsem clenum Jablonky vse nej a spokojene prouzdani internetem v roce 2010

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1083
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky

Příspěvek od simandl » stř led 06, 2010 13:22

Ahoj,
router je nahrazen novým hardwarem a hlavní spoj už zase jede. Je tam i nový systém, ten starý byl FC5.
Restart by pomohl, teď jsem to zkusil - mám starý router doma.
Můžem udělat lehké proškolení co a jak kde je abys věděl co a jak. Klíče od routeru mají samozřejmě i lidi ze samosprávy v bloku A.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1083
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Výpadek Kytlická

Příspěvek od simandl » pon led 11, 2010 10:18

V sobotu vypadl jistič v Kytlické. Peter Karak to napravil a jede to.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1083
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

LAN jablonecka

Příspěvek od simandl » stř led 13, 2010 3:38

Na LAN v jablonecke doslo od 23:40 k celkem vaznym problemum a pomohlo az odpojeni jednoho bytu, kam se zitra podivam. Predpokladam "nejak" zaseknuty domaci router.

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky

Příspěvek od sinda » stř led 20, 2010 11:15

LAN Sluknovska bude dnes cely den dole z duvodu preruseni dodavky proudu ze strany PRE. Provadi se prepojeni celeho domu na novy privod.
UPDATE: od 13:00 byla dodavka obnovena a sit jede

eNorm
Běžný uživatel
Příspěvky: 31
Registrován: úte srp 19, 2008 9:26
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky

Příspěvek od eNorm » úte led 26, 2010 20:55

Ted pred chvili upc inet down
tracert koncil na peering.junix.cz

C:\Documents and Settings\oe740>tracert 80.188.117.160

Tracing route to 160.117.broadband.iol.cz [80.188.117.160]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 1 ms 1 ms 1 ms apjv.jablonecka.prosek.czf [10.33.2.1]
3 2 ms 1 ms 1 ms jabu.jablonka.prosek.czf [10.33.30.8]
4 4 ms 3 ms 3 ms peering.junix.cz [78.102.13.1]
5 * * * Request timed out.

uz to zas bezi
..::eNorm::..

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

LAN Martinicka

Příspěvek od sinda » stř úno 03, 2010 10:17

Dnes v 7:00 prestal fungovat centralni switch v Martinicke.
UPDATE: Od 12:02 jiz switch jede (dik Simovi). Problem byl zpusoben vyhozenim jistice v bloku C po vyhoreni zarovky v prostorach garaze.

Peter
Běžný uživatel
Příspěvky: 1
Registrován: stř úno 03, 2010 14:10

Re: Výpadky

Příspěvek od Peter » stř úno 03, 2010 14:15

Dnes o 11 nesla elektrina v garazach na Kytlickej, a predpokladam, ze tym padom nesiel ani internet. Istic som nahodil.

Keby sa vyskytol podobny problem v buducnosti (poznate podla toho, ze nejde svetlo v garazi a garazove vrata), treba nahodit istic v poistkovej skrini v strednom vchode na prizemi za vytahom.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1083
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

LAN Martinická a Windows Vista / 7

Příspěvek od simandl » stř úno 10, 2010 11:21

Máme problém s tím, že na LAN Martinická od minulého týdne nefunguje asi čtyři počítačů s Windows Vista a jeden s Windows 7

Ty počítače hlásí konflikt IP adres a odmítají svou IP adresu byť i vyplněnou staticky

Bylo to zřejmě aktivované přesunem dhcpd serveru z jednoho routeru na druhý a tedy změnou z IP 10.33.42.1 na 10.33.42.2

Diskuse k tomu je
http://jablonka.cz/forum/viewtopic.php?f=58&t=571

Odpovědět

Zpět na „Internet“