Výpadky

Vše o jednotlivých možnostech jak se připojit do internetu a cenách a kvalitě jednotlivých možností.
Odpovědět
Jenda9
Běžný uživatel
Příspěvky: 38
Registrován: čtv led 24, 2008 12:42
Bydliště: Jablonecka 717/5
Kontaktovat uživatele:

Výpadky

Příspěvek od Jenda9 » pon pro 29, 2008 14:20

SWITCH Mimoňská 633 zaseknut. Proveden RESET. Již druhý na Mimoňské (dva dny z5 to byl ve vchodě 639)

Jenda9
Běžný uživatel
Příspěvky: 38
Registrován: čtv led 24, 2008 12:42
Bydliště: Jablonecka 717/5
Kontaktovat uživatele:

Výpadky

Příspěvek od Jenda9 » pon pro 29, 2008 11:10

Dnes volal pan Cmíral. Na Mimoňské konkrétně ve vchodě 633 nejede net. Že by router ve sklepě ? Opět? Jdu tam kolem 15:00.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

ctojab

Příspěvek od simandl » pát pro 26, 2008 23:33

po upgrade routeru na casablance se dneska ve tři ráno odporoučel
motherboard
zítra ráno to vyměníme a mělo by to opět jet
zase jedem všichni přes UPC

UPDATE 13:49
počítač jsme vyměnili tak uvidíme

martin131
Běžný uživatel
Příspěvky: 11
Registrován: pát zář 19, 2008 16:49
Bydliště: Jablonecká 411

Re: Výpadky

Příspěvek od martin131 » pát pro 12, 2008 21:10

Rychlost inetu je v poslední době velmi bídna :( :(

září 08
Obrázek
to bývávaly časy :)

nyní
Obrázek




edit: rychlost.cz ukazuje jeste horsi vysledky
Obrázek

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

upgrade jabtoc

Příspěvek od simandl » pát lis 28, 2008 1:18

Teď jsme vyměnili router jabtoc za nový rychlejší
kromě výpadku se změnily i MAC adresy APček tak si to přenastavte pokud to někdo máte nastavené podle MAC adresy

UPDATE
u nového se porouchal zdroj
vyměnili jsme ho takže ho budeme znovu měnit teď 9.12. ráno

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Konektivita Casablanca

Příspěvek od simandl » čtv lis 27, 2008 18:30

Na Case začli dnes po 3 letech shapovat a začli na 2Mbitech Teď je to na 4Mbitech
Zítra uvidíme budem jednat o navýšení.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Konektivita UPC

Příspěvek od simandl » ned lis 23, 2008 21:17

Od 20:14 se objevil problém na konektivitě UPC a je to uvnitř UPC

ve 22:05 se to spravilo

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Martinická

Příspěvek od simandl » pon lis 10, 2008 11:20

Na LAN kromě jiných problémů přibyl další kdy sousední stavba zastínila opět link na prosek.
řešíme to

Karel FILIP - filipk
Běžný uživatel
Příspěvky: 13
Registrován: ned srp 19, 2007 2:49
Bydliště: Jablonecká 416
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky

Příspěvek od Karel FILIP - filipk » čtv lis 06, 2008 15:30

Dobrý den,
z vlastní zkušenosti vím jak nepříjemné je hledání takovéhoto routru - zařízení v síti a to jak časově tak i mimo jiné finančně. Za dobu hledání lze připojit v lepším případě jednoho člena v horším zasíťovat celý vchod.

Doporučil bych následující upravit provozní řád kde se bude zakazovat vytvářet vlastní sítě nebo routry bez vědomí o.s. Jablonka. Nevracíme se tím k socialistickým praktikám, ale ochráníme tím jednotlivé členy sdružení před nedobrovolným výpadkem nebo zvýšením výdajů na zařízení zmíněná panem Simandlem.
Aby toto nařízení mělo Váhu bylo by na zvážení aby, následoval například i trest (nikoliv fyzický :) ), ale finanční a to buď symbolický například 500,- Kč v případě jednoduššího hledání nebo skutečné náklady v případě velkého hledání.

Přeji Vám hezký den,
což se o tom smogu s mlhou venku vylepšenou o hořící sklad kdesi na Praze 4 smrdící, až k nám říct nedá, ale i přesto.
Karel FILIP

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Problémy na LAN Martinická a Mimoňská

Příspěvek od simandl » stř lis 05, 2008 11:22

V poměrně krátkém odstupu jsme řešili problémy na LAN Martinická a Mimoňská s pirátskými DHCP servery.
Takový server potom způsobuje chybné nastavení počítačů ostaních členů v domě na LAN a nic jim pak nefunguje.
V Martinické rozjela DHCP server pí Medová a v Mimoňské pan Košík. Oba jsme odpojili shozením portu na switchi do doby než zjednají nápravu.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

router bratrk

Příspěvek od simandl » sob lis 01, 2008 21:35

router bratrk je dole a nevim zatim co se deje
uvidime


UPDATE
prestal fungovat zdroj routeru repna_pole a pretizilo to celou UPSku
router bratrk jede a repna_pole pojedou az se spravi zdroj

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

laser v servisu

Příspěvek od simandl » pon říj 27, 2008 11:20

povezu laser spoj do servisu (pridani clonky mezi vysilaci a prijimaci cockou)
za par dni to bude zpet a do te doby si zopakujeme stare casy na 5G

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

hlha a výtah

Příspěvek od simandl » ned říj 26, 2008 22:00

laser spoj na mimoňskou nám odrovnává zase mlha takže uvidíme kdy uvidíme

mám zprávu, že router Reaper bude vypnutý do doby než opraví výtah

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

router šluknovská jde na upgrade

Příspěvek od simandl » ned říj 26, 2008 16:49

Chystáme se teď vyměnit router sluknovska za nový rychlejší
očekávejte výpadek tak za půl hodiny na půl hodiny

UPDATE
zdá se že se to povedlo

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

laser spoj jablonecka-mimonska a mlha

Příspěvek od simandl » čtv říj 09, 2008 7:42

Máme tu první proseckou mlhu a to takovou, že ani laser zkrz ní nepronikne. Graf signálu je na http://10.33.0.2/hotsanic/crusader/ttyS0.html

Spojení jde po záložních linkách.

Odpovědět

Zpět na „Internet“