Všechny časy jsou v UTC+01:00




Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 400 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Výpadky
PříspěvekNapsal: úte pro 04, 2007 17:03 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: stř srp 20, 2003 7:03
Příspěvky: 40
WWW: http://www.marastjakcyp.com
Bydliště: Jablonecká 410
diky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: iGW casablanca
PříspěvekNapsal: úte pro 04, 2007 17:00 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Příspěvky: 31
ICQ: 267472079
Bydliště: Šluknovská 315
Podarilo se nam spustit ctojab a tedy i branu do internetu pres casablancu. Opet tedy fungujeme pres 2 brany.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned pro 02, 2007 12:35 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Příspěvky: 1048
ICQ: 173183900
WWW: http://www.simandl.cz/
Bydliště: Jablonecká 713
Ahoj,
link na letopt ma ted obcas taky dost co delat ale zvlada to vetsinou do 50ms viz
http://10.33.0.30/hotsanic/ping/10.33.30.74.html
Snizil jsem tridy v QoSu o 25% a tak by melo jet lepe.

Zasadni problem je ale uvnitr UPC. Obcas routuji ceske routy pres zahranici viz http://10.33.0.30/hotsanic/ping/seznam.cz.html
a to se jim pretezuje a je to videt i na Karlovych traceroutech

pojdme diskutovat o upc do jineho threadu tady je oznamovani vypadku
treba sem
http://jablonka.cz/forum/viewtopic.php?t=228


pocitac na branu Casablanca ma poskozeny disk a Sinda na tom pracuje. Az to bude tak pojedeme opet na obe brany

hezky den


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: PRE perlí
PříspěvekNapsal: pát lis 30, 2007 12:08 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Příspěvky: 1048
ICQ: 173183900
WWW: http://www.simandl.cz/
Bydliště: Jablonecká 713
Vypadá to, že asi v 11:10 byl výpadek napájení a dost routerů to nerozdejchalo a mimo jiné i iGW Casablanca

jedeme přes UPC


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: výpadek UPC
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 18:55 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Příspěvky: 1048
ICQ: 173183900
WWW: http://www.simandl.cz/
Bydliště: Jablonecká 713
Od 18:10 vypadek v siti UPC, vsichni jedeme pres Casablancu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: UPC
PříspěvekNapsal: stř lis 14, 2007 22:41 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Příspěvky: 31
ICQ: 267472079
Bydliště: Šluknovská 315
Od 22:31 vypadek v siti UPC, od 22:40 vsichni jedeme pres Casablancu.
UPDATE: vse jiz OK


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Casablanca
PříspěvekNapsal: stř lis 14, 2007 12:30 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Příspěvky: 1048
ICQ: 173183900
WWW: http://www.simandl.cz/
Bydliště: Jablonecká 713
Od 12:05 je výpadek konektivity Casablanca. Jedeme všichni jen přes UPC
UPDATE: od 12:45 zpet pres Casablancu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Sluknovska (router + LAN)
PříspěvekNapsal: čtv říj 18, 2007 23:42 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Příspěvky: 31
ICQ: 267472079
Bydliště: Šluknovská 315
Dnes priblizne mezi 18:48 a 22:08 byl vypadek vsech aktivnich prvku na Sluknovske zpusobeny vypadkem napajeni (v 18:18:52). Vypadek se tykal vsech clenu na LAN a AP Sluknovska.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 15, 2007 13:25 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Příspěvky: 1048
ICQ: 173183900
WWW: http://www.simandl.cz/
Bydliště: Jablonecká 713
po
v půl desáté dopoledne byl krátký výpadek proudu a Martinická bloky C a D jsou od té doby nedostupné. Pracujeme na tom.

Update ut 11h
krátký výpadek znamelal celkem paseku. Dnes se povedlo uschopnit CD (díky Janu Rakušanovi). letopt je stále down a jedeme přes casablancu
pracujeme na tom

Update čt 18h
po třetí hodině se rozjel letopt. Jedeme tedy zase na "oba válce" :) s oběma konektivitama. ctojab přenesl po dobu výpadku denně 70GB sem a 35GB ven :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: jablonecka
PříspěvekNapsal: čtv zář 27, 2007 16:07 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Příspěvky: 1048
ICQ: 173183900
WWW: http://www.simandl.cz/
Bydliště: Jablonecká 713
Budu teď měnit router jablonecka

inet pujde přes Casablancu a výpadek bude na smtp
r-man a jenicek budou mimo úplně

bude to asi jedna hodina

update
nepovedlo se a jede se stale na stary router
pujdu na to jeste jednou zitra dopoledne

update
jdu na to

update
hotovo ale protože předělávají elektriku na střeše bude opět asi hodinu router vypnutý

20:50
router jede z centrálního okruhu
chtěl bych poděkovat Bakemonovi za pomoc při tahání kabelu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Mimonska
PříspěvekNapsal: stř zář 05, 2007 15:25 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Příspěvky: 31
ICQ: 267472079
Bydliště: Šluknovská 315
Dnes priblizne mezi 8-9 a 12-16 byl z duvodu odstavky napajeni (vymena elektrickeho vedeni ve vchodech) vypadek cele LAN v panelaku Mimonska 622-632.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: vypadek GW Casablanca
PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2007 9:32 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Příspěvky: 1048
ICQ: 173183900
WWW: http://www.simandl.cz/
Bydliště: Jablonecká 713
Vcera asi od půl páté odpoledne do osmi večer něco neohlášeného dělali technici ISP Casablanca a byl tedy vypadek než jsme to přesměrovali na UPC.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Vypadek v siti UPC
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2007 10:07 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Příspěvky: 31
ICQ: 267472079
Bydliště: Šluknovská 315
Priblizne od 9:15 je vypadek v siti UPC. Stavajici provoz na UPC presmerovan na druhou iGW.
11:10 - Povedlo se mi dovolat na hotline UPC, informace z hotline je: "je problem na routeru, technici nad tim sedi a snazi se to dat dohromady"
15:00 - Problem zrejme vyresen, presmerovano zpet na UPC


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: jabtoc
PříspěvekNapsal: pon srp 13, 2007 9:36 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Příspěvky: 1048
ICQ: 173183900
WWW: http://www.simandl.cz/
Bydliště: Jablonecká 713
Dnes před devátou ráno vypadl router jabtoc.
Nejspíš opět půjde o výpadek kvůli opravě výtahu.
Uvidíme

Doplneni:
Jde o vypadek kvuli oprave vytahu.
Pracujeme na tom.
Zalozni linka ma mensi kapacitu a voip sluzby a skype bude mit do obnoveni puvodni trasy problem.

Opraveno


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Vypadek v siti UPC
PříspěvekNapsal: úte srp 07, 2007 2:38 
Offline
Administrátor fóra

Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Příspěvky: 31
ICQ: 267472079
Bydliště: Šluknovská 315
Dnes od 3:00 je vypadek (planovany, ale nenahlaseny) na siti UPC, nikdo z UPC neni schopen sdelit jak dlouho bude trvat, tak jsem veskery provoz pres UPC presmeroval na Casablancu.
UPDATE: presmerovano zpet na UPC


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma  Odpovědět na téma  [ 400 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 2 hosti


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz