Výpadky

Vše o jednotlivých možnostech jak se připojit do internetu a cenách a kvalitě jednotlivých možností.
Odpovědět
simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

výpadek UPC

Příspěvek od simandl » pát kvě 23, 2008 15:30

Dnes mezi 15:30 a 15:50 byl výpadek konektivity UPC
viz http://10.33.0.30/hotsanic/ping/rychlost.cz.html

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

výpadek mimoňská

Příspěvek od simandl » pát kvě 02, 2008 23:06

Byl poměrně dlouhý výpadek domu mimoňská. Nešlo to skoro 20 hodin a závada byla v routování (zaseknuté ospf).

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

dům jablonecká

Příspěvek od simandl » pon dub 28, 2008 7:40

Dnes od 3:40 ráno byl výpadek napájení domu jablonecká. V 8:05 se povedlo jistič opět nahodit a jedeme dál.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

ztop jablonka

Příspěvek od simandl » pon dub 14, 2008 8:46

Dnes od 4 ráno je asi výpadek napájení routerů ztop a jablonka.
Během dne se tam dostanem a uvidíme co se děje konkrétně.

Update: v 10:30 se povedlo jistič opět nahodit a jedeme dál

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Router yenik

Příspěvek od sinda » stř bře 19, 2008 10:42

Dnes v 9:03 prestal fungovat router yenik a od te doby je totalne nedostupny. Jeho vypadek se mimo primo pripojenych na AP dotyka take routeru Martinicka, Marab, Kytlicka a Reaper.
UPDATE: cca v 17:30 se mi podarilo router opet rozjet

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Link vlada-teplicka

Příspěvek od sinda » sob bře 01, 2008 19:44

Dnes asi od 9:45 klesl signal na linku vlada-teplicka, zrejme vichrice pohnula antenou.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

problémy na routeru jablonecka

Příspěvek od simandl » úte úno 12, 2008 18:29

V poslední době je router nestabilní a zatím se neví čím to je.
Většinou to odstaví část sítě s routery r-man a jeníček.

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Šluknovská

Příspěvek od sinda » sob úno 09, 2008 12:00

Budeme ted (cca od 12:20) vymenovat vadny disk na routeru sluknovska, predpokladana doba vypadku cca 1h.

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky

Příspěvek od sinda » stř úno 06, 2008 16:29

Dnes priblizne ve 14:00 se ztratilo spojeni na dum Mimonska 644, toto pravdepodobne souvisi s probihajici opravou strechy.
UPDATE: od 21:00 spojeni obnoveno, narovnal jsem delniky posunutou antenu

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Yenik

Příspěvek od sinda » stř úno 06, 2008 16:02

5.2. v 19:10 "spadl" router yenik a jiz sam nenabootoval, byla potreba ma lidska asistence, od cca 20:25 jiz vse funkcni
vypadek routeru zasahl cleny pripojene pres routery kytlicka, martinicka a marab, jelikoz link na router yenik je jejich jediny

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

PRE perlí 2

Příspěvek od sinda » ned pro 16, 2007 11:59

Dnes okolo 10:38 byl opet kratky vypadek napajeni, zasazene routery se postupne podarilo nahodit, dole zustavaji teplicka a kasik
UPDATE 19.30 : vse uz je nahozene

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

jabu

Příspěvek od simandl » stř pro 12, 2007 2:10

Ahoj,
nevim jestli vypadek ale probehla zmena a prenesli jsme gateway UPC z letoptu na jabu viz http://www.prosek.czf/

Melo by to jet ale pozorujme to

hezke rano

UPDATE
jedem zpet pres letopt
optika v dome je omezena na 6Mbit a to je ve srovnani s letoptem o dost mene

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

teplicka

Příspěvek od simandl » čtv pro 06, 2007 22:24

router teplicka je v tranzu. Nevi se zatim co se deje.

Pajtas_O
Běžný uživatel
Příspěvky: 1
Registrován: sob pro 01, 2007 12:14

Re: Výpadky

Příspěvek od Pajtas_O » úte pro 04, 2007 18:19

Poslednich cca 14 dnu ma UPC ve svoji paterni siti nejaky problem.
Vim to od lidi z komunity koleme hry EVE (on-line hra) a kterym to kvuli
tomu ted nejde v podstate hrat. Me ted vlastne taky :)
Problem je v tom, ze maji velke ztraty paketu na pateri a nevedi cim to je.

Ja osobne to resim hranim pres SSH tunel (tunel ode me z jablonky ke kamosovi tady v Praze a od nej pres jinou sit na island), a obchazim tim paterni sit UPC.

Pokud by dochazelo k nejakemu rozhodovani, tak pokud to UPC nevyresi (podle
toho co jsem slisel pri na to kaslou), tak mi UPC moc nevyhovuje.

S Casablancu jsem v minulosti mel minimum problemu.

Pajtaš
QUID DURAT, VINCIT

uproar
Administrátor fóra
Příspěvky: 40
Registrován: stř srp 20, 2003 7:03
Bydliště: Jablonecká 410
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky

Příspěvek od uproar » úte pro 04, 2007 17:03

diky

Odpovědět

Zpět na „Internet“