Stránka 2 z 29

jablonecka

Napsal: čtv zář 27, 2007 16:07
od simandl
Budu teď měnit router jablonecka

inet pujde přes Casablancu a výpadek bude na smtp
r-man a jenicek budou mimo úplně

bude to asi jedna hodina

update
nepovedlo se a jede se stale na stary router
pujdu na to jeste jednou zitra dopoledne

update
jdu na to

update
hotovo ale protože předělávají elektriku na střeše bude opět asi hodinu router vypnutý

20:50
router jede z centrálního okruhu
chtěl bych poděkovat Bakemonovi za pomoc při tahání kabelu

Napsal: pon říj 15, 2007 13:25
od simandl
po
v půl desáté dopoledne byl krátký výpadek proudu a Martinická bloky C a D jsou od té doby nedostupné. Pracujeme na tom.

Update ut 11h
krátký výpadek znamelal celkem paseku. Dnes se povedlo uschopnit CD (díky Janu Rakušanovi). letopt je stále down a jedeme přes casablancu
pracujeme na tom

Update čt 18h
po třetí hodině se rozjel letopt. Jedeme tedy zase na "oba válce" :) s oběma konektivitama. ctojab přenesl po dobu výpadku denně 70GB sem a 35GB ven :)

Sluknovska (router + LAN)

Napsal: čtv říj 18, 2007 23:42
od sinda
Dnes priblizne mezi 18:48 a 22:08 byl vypadek vsech aktivnich prvku na Sluknovske zpusobeny vypadkem napajeni (v 18:18:52). Vypadek se tykal vsech clenu na LAN a AP Sluknovska.

Casablanca

Napsal: stř lis 14, 2007 12:30
od simandl
Od 12:05 je výpadek konektivity Casablanca. Jedeme všichni jen přes UPC
UPDATE: od 12:45 zpet pres Casablancu

UPC

Napsal: stř lis 14, 2007 22:41
od sinda
Od 22:31 vypadek v siti UPC, od 22:40 vsichni jedeme pres Casablancu.
UPDATE: vse jiz OK

výpadek UPC

Napsal: pon lis 19, 2007 18:55
od simandl
Od 18:10 vypadek v siti UPC, vsichni jedeme pres Casablancu.

PRE perlí

Napsal: pát lis 30, 2007 12:08
od simandl
Vypadá to, že asi v 11:10 byl výpadek napájení a dost routerů to nerozdejchalo a mimo jiné i iGW Casablanca

jedeme přes UPC

Napsal: ned pro 02, 2007 12:35
od simandl
Ahoj,
link na letopt ma ted obcas taky dost co delat ale zvlada to vetsinou do 50ms viz
http://10.33.0.30/hotsanic/ping/10.33.30.74.html
Snizil jsem tridy v QoSu o 25% a tak by melo jet lepe.

Zasadni problem je ale uvnitr UPC. Obcas routuji ceske routy pres zahranici viz http://10.33.0.30/hotsanic/ping/seznam.cz.html
a to se jim pretezuje a je to videt i na Karlovych traceroutech

pojdme diskutovat o upc do jineho threadu tady je oznamovani vypadku
treba sem
http://jablonka.cz/forum/viewtopic.php?t=228


pocitac na branu Casablanca ma poskozeny disk a Sinda na tom pracuje. Az to bude tak pojedeme opet na obe brany

hezky den

iGW casablanca

Napsal: úte pro 04, 2007 17:00
od sinda
Podarilo se nam spustit ctojab a tedy i branu do internetu pres casablancu. Opet tedy fungujeme pres 2 brany.

Re: Výpadky

Napsal: úte pro 04, 2007 17:03
od uproar
diky

Re: Výpadky

Napsal: úte pro 04, 2007 18:19
od Pajtas_O
Poslednich cca 14 dnu ma UPC ve svoji paterni siti nejaky problem.
Vim to od lidi z komunity koleme hry EVE (on-line hra) a kterym to kvuli
tomu ted nejde v podstate hrat. Me ted vlastne taky :)
Problem je v tom, ze maji velke ztraty paketu na pateri a nevedi cim to je.

Ja osobne to resim hranim pres SSH tunel (tunel ode me z jablonky ke kamosovi tady v Praze a od nej pres jinou sit na island), a obchazim tim paterni sit UPC.

Pokud by dochazelo k nejakemu rozhodovani, tak pokud to UPC nevyresi (podle
toho co jsem slisel pri na to kaslou), tak mi UPC moc nevyhovuje.

S Casablancu jsem v minulosti mel minimum problemu.

Pajtaš

teplicka

Napsal: čtv pro 06, 2007 22:24
od simandl
router teplicka je v tranzu. Nevi se zatim co se deje.

jabu

Napsal: stř pro 12, 2007 2:10
od simandl
Ahoj,
nevim jestli vypadek ale probehla zmena a prenesli jsme gateway UPC z letoptu na jabu viz http://www.prosek.czf/

Melo by to jet ale pozorujme to

hezke rano

UPDATE
jedem zpet pres letopt
optika v dome je omezena na 6Mbit a to je ve srovnani s letoptem o dost mene

PRE perlí 2

Napsal: ned pro 16, 2007 11:59
od sinda
Dnes okolo 10:38 byl opet kratky vypadek napajeni, zasazene routery se postupne podarilo nahodit, dole zustavaji teplicka a kasik
UPDATE 19.30 : vse uz je nahozene

Yenik

Napsal: stř úno 06, 2008 16:02
od sinda
5.2. v 19:10 "spadl" router yenik a jiz sam nenabootoval, byla potreba ma lidska asistence, od cca 20:25 jiz vse funkcni
vypadek routeru zasahl cleny pripojene pres routery kytlicka, martinicka a marab, jelikoz link na router yenik je jejich jediny