Výpadky

Vše o jednotlivých možnostech jak se připojit do internetu a cenách a kvalitě jednotlivých možností.
Odpovědět
sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

iGW casablanca

Příspěvek od sinda » úte pro 04, 2007 17:00

Podarilo se nam spustit ctojab a tedy i branu do internetu pres casablancu. Opet tedy fungujeme pres 2 brany.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simandl » ned pro 02, 2007 12:35

Ahoj,
link na letopt ma ted obcas taky dost co delat ale zvlada to vetsinou do 50ms viz
http://10.33.0.30/hotsanic/ping/10.33.30.74.html
Snizil jsem tridy v QoSu o 25% a tak by melo jet lepe.

Zasadni problem je ale uvnitr UPC. Obcas routuji ceske routy pres zahranici viz http://10.33.0.30/hotsanic/ping/seznam.cz.html
a to se jim pretezuje a je to videt i na Karlovych traceroutech

pojdme diskutovat o upc do jineho threadu tady je oznamovani vypadku
treba sem
http://jablonka.cz/forum/viewtopic.php?t=228


pocitac na branu Casablanca ma poskozeny disk a Sinda na tom pracuje. Az to bude tak pojedeme opet na obe brany

hezky den

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

PRE perlí

Příspěvek od simandl » pát lis 30, 2007 12:08

Vypadá to, že asi v 11:10 byl výpadek napájení a dost routerů to nerozdejchalo a mimo jiné i iGW Casablanca

jedeme přes UPC

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

výpadek UPC

Příspěvek od simandl » pon lis 19, 2007 18:55

Od 18:10 vypadek v siti UPC, vsichni jedeme pres Casablancu.

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

UPC

Příspěvek od sinda » stř lis 14, 2007 22:41

Od 22:31 vypadek v siti UPC, od 22:40 vsichni jedeme pres Casablancu.
UPDATE: vse jiz OK

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Casablanca

Příspěvek od simandl » stř lis 14, 2007 12:30

Od 12:05 je výpadek konektivity Casablanca. Jedeme všichni jen přes UPC
UPDATE: od 12:45 zpet pres Casablancu

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Sluknovska (router + LAN)

Příspěvek od sinda » čtv říj 18, 2007 23:42

Dnes priblizne mezi 18:48 a 22:08 byl vypadek vsech aktivnich prvku na Sluknovske zpusobeny vypadkem napajeni (v 18:18:52). Vypadek se tykal vsech clenu na LAN a AP Sluknovska.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simandl » pon říj 15, 2007 13:25

po
v půl desáté dopoledne byl krátký výpadek proudu a Martinická bloky C a D jsou od té doby nedostupné. Pracujeme na tom.

Update ut 11h
krátký výpadek znamelal celkem paseku. Dnes se povedlo uschopnit CD (díky Janu Rakušanovi). letopt je stále down a jedeme přes casablancu
pracujeme na tom

Update čt 18h
po třetí hodině se rozjel letopt. Jedeme tedy zase na "oba válce" :) s oběma konektivitama. ctojab přenesl po dobu výpadku denně 70GB sem a 35GB ven :)

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

jablonecka

Příspěvek od simandl » čtv zář 27, 2007 16:07

Budu teď měnit router jablonecka

inet pujde přes Casablancu a výpadek bude na smtp
r-man a jenicek budou mimo úplně

bude to asi jedna hodina

update
nepovedlo se a jede se stale na stary router
pujdu na to jeste jednou zitra dopoledne

update
jdu na to

update
hotovo ale protože předělávají elektriku na střeše bude opět asi hodinu router vypnutý

20:50
router jede z centrálního okruhu
chtěl bych poděkovat Bakemonovi za pomoc při tahání kabelu

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Mimonska

Příspěvek od sinda » stř zář 05, 2007 15:25

Dnes priblizne mezi 8-9 a 12-16 byl z duvodu odstavky napajeni (vymena elektrickeho vedeni ve vchodech) vypadek cele LAN v panelaku Mimonska 622-632.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

vypadek GW Casablanca

Příspěvek od simandl » úte zář 04, 2007 9:32

Vcera asi od půl páté odpoledne do osmi večer něco neohlášeného dělali technici ISP Casablanca a byl tedy vypadek než jsme to přesměrovali na UPC.

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Vypadek v siti UPC

Příspěvek od sinda » čtv srp 23, 2007 10:07

Priblizne od 9:15 je vypadek v siti UPC. Stavajici provoz na UPC presmerovan na druhou iGW.
11:10 - Povedlo se mi dovolat na hotline UPC, informace z hotline je: "je problem na routeru, technici nad tim sedi a snazi se to dat dohromady"
15:00 - Problem zrejme vyresen, presmerovano zpet na UPC

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

jabtoc

Příspěvek od simandl » pon srp 13, 2007 9:36

Dnes před devátou ráno vypadl router jabtoc.
Nejspíš opět půjde o výpadek kvůli opravě výtahu.
Uvidíme

Doplneni:
Jde o vypadek kvuli oprave vytahu.
Pracujeme na tom.
Zalozni linka ma mensi kapacitu a voip sluzby a skype bude mit do obnoveni puvodni trasy problem.

Opraveno

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Vypadek v siti UPC

Příspěvek od sinda » úte srp 07, 2007 2:38

Dnes od 3:00 je vypadek (planovany, ale nenahlaseny) na siti UPC, nikdo z UPC neni schopen sdelit jak dlouho bude trvat, tak jsem veskery provoz pres UPC presmeroval na Casablancu.
UPDATE: presmerovano zpet na UPC

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1074
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

r-man2 upgrade

Příspěvek od simandl » úte črc 24, 2007 19:19

Ted vecer pujdeme provest upgrade routeru r-man2
Vypadek tak na pul hodiny

Odpovědět

Zpět na „Internet“