DVB a jiné streamy

Rady pro nováčky a vše o pomoci uživatelům při problémech. Popis programů a nastavení počítačů tak aby vše fungovalo jak má.
uproar
Administrátor fóra
Příspěvky: 40
Registrován: stř srp 20, 2003 7:03
Bydliště: Jablonecká 410
Kontaktovat uživatele:

ruzne prehravace

Příspěvek od uproar » sob lis 10, 2007 13:46

zkousel jsem nejaky prehravace pod mac os x a vratil jsem se zpet k vlc, jen jsem musel nastavit vetsi caching nez defaultni, protoze pres wifi to neustale vypadavalo.

MPlayer
+ snadne nastaveni
- ve fullscreenu znatelne videt prokladani, zvlaste pri rychlych pohybech
- casto se rozjizdel zvuk s obrazem, obraz byl kolikrat zrychleny a snazil se dohanet zvuk, ale nakonec se na to neslo koukat
- nelze ulozit playlist s URL streamy

Xine
- vypadal nadejne, ale taky mi neustale padal a vypadavalo spojeni
- nelze ulozit playlist s URL streamy

Miro
tahle aplikace je vhodna pro u nas neprilis rozsirene podcasty, tedy prehravani souboru z netu, resp. z rss feedu
+ vypada pekne, itunes styl[/b]

Martin-22
Běžný uživatel
Příspěvky: 1
Registrován: úte led 01, 2008 10:55

Re: DVB

Příspěvek od Martin-22 » ned led 06, 2008 18:52

Ahoj, uz nekdo prisel na to jak zobrazit streamovany EPG nebo TIM ?

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Re: DVB

Příspěvek od sinda » pon čer 02, 2008 0:40

Do streamovani a playlistu TV.xspf jsem pridal novou stanici "Z 1".

dvohaper
Běžný uživatel
Příspěvky: 3
Registrován: pon čer 09, 2008 21:52

DVB Martinicka KBELY nejde :-(

Příspěvek od dvohaper » pon čer 09, 2008 22:13

sinda píše:Do streamovani a playlistu TV.xspf jsem pridal novou stanici "Z 1".
Zdravim ve spolek, dnes jsem to po delsi dobe zkousel (pouzivam VLC) a jde to velmi spatne az skoro vubec, priznam se, ze jsem to delsi dobu nesledoval, ale cca pred 3 mesici to behalo jako vino.
Pro jistotu jsem to otestoval jeste u dalsich 3 sousedu, kteri mimochodem ani nevedeli, ze to existuje :-) a u nich take spatny...
moje IP: 10.33.41.10 a MAC: 00:d0:b7:4a:40:9b

Posledni dobou tady v dome eviduji dost stiznosti na nefunkcnost streamoveho poslechu radia a kousani hovoru na SKYPU.

Nevim, ale spojeni na Prosek by melo byt O.K. rychlost mereni je ted zrovna 3 255.05 kbps

Nema nekdo napad co s tim?

Diky,

Petr D.
DvoHaPer

spojeni:
ath0 802.11a ESSID:"CZFree.Net.yetokbe"_Nickname:"" Mode:Managed
10.33.5.210 00:0E:8E:0C:8B:5D Frequency:5.18GHz Rate=36Mb/s Tx-Power:16dBm Sensitivity=0/3
Quality:40/92 Signal level:-53 Noise level:-93
Naposledy upravil(a) dvohaper dne ned zář 20, 2009 17:45, celkem upraveno 1 x.

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1055
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Re: DVB Martinicka KBELY nejde :-(

Příspěvek od simandl » pon čer 09, 2008 22:42

dvohaper píše:
sinda píše:Do streamovani a playlistu TV.xspf jsem pridal novou stanici "Z 1".
Zdravim ve spolek, dnes jsem to po delsi dobe zkousel (pouzivam VLC) a jde to velmi spatne az skoro vubec, priznam se, ze jsem to delsi dobu nesledoval, ale cca pred 3 mesici to behalo jako vino.
Pro jistotu jsem to otestoval jeste u dalsich 3 sousedu, kteri mimochodem ani nevedeli, ze to existuje :-) a u nich take spatny...
moje IP: 10.33.41.10 a MAC: 00:d0:b7:4a:40:9b
Posledni dobou tady v dome eviduji dost stiznosti na nefunkcnost streamoveho poslechu radia a kousani hovoru na SKYPU.
Nevim, ale spojeni na Prosek by melo byt O.K. rychlost mereni je ted zrovna 3 255.05 kbps
Ahoj,
na televizi přes 5G radši nespoléhej. Jediný solidní řešení bude udělat u vás samostatný dvb server (a dopropojit všechny vaše bloky optikou).
Ten skype si nastavte podle návodu http://jablonka.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=127
hezký den
Síma

iceman
Administrátor fóra
Příspěvky: 3
Registrován: stř pro 13, 2006 20:57

Re: DVB Martinicka KBELY nejde :-(

Příspěvek od iceman » čtv čer 12, 2008 21:08

Ahoj,
zkusil jsem tedka stanici Z1 a me to jede OK po 2,4G :-) a rychlost byla 3.8 Mb/s, 3,2Mbps je imho malo. AP Passi.sev je v dobre kondici :-)
Iceman
dvohaper píše:
sinda píše:Do streamovani a playlistu TV.xspf jsem pridal novou stanici "Z 1".
Nevim, ale spojeni na Prosek by melo byt O.K. rychlost mereni je ted zrovna 3 255.05 kbps

dvohaper
Běžný uživatel
Příspěvky: 3
Registrován: pon čer 09, 2008 21:52

Re: DVB Martinicka KBELY nejde :-(

Příspěvek od dvohaper » úte čer 17, 2008 12:47

simandl píše: Ahoj,
na televizi přes 5G radši nespoléhej. Jediný solidní řešení bude udělat u vás samostatný dvb server (a dopropojit všechny vaše bloky optikou).
Ten skype si nastavte podle návodu http://jablonka.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=127
hezký den
Síma
Ahoj, diky za info,
SKYPE prenastaven, ale ta DVB tady u nas puvodne behala O.K.
cim to, ze ted to nejede?

Petr

lo5er
Běžný uživatel
Příspěvky: 7
Registrován: čtv črc 10, 2008 10:51

Re: DVB

Příspěvek od lo5er » sob črc 26, 2008 23:42

Ja jsem pripojeny pomoci 802.11a, tedy 5 GHz standard, a televize bezi obvykle dobre pri dobrem pocasi. Televizni vysilani me celkem nezajima, jen si obcas nahraju film nebo dokument na ČT2. Pouzivam VLC na prehravani a zaroven to i nahrava. Zatim to jen nahravam za pouziti kontejneru MP4. Ulozeny film na harddisku ma pak 2.5 - 3 GB. Chci to encodovat do H.264, ale zatim se nejak nedari a posledni dobou jsem se tomu nevenoval (jakoby ten MP4 vytvoreny ve VLC byl s jakymkoliv softwarem nekompatibilni; encoding ve VLC funguje ale ja nechci encodovat ve VLC... malo nastaveni). Zkousel jsem i realtime encoding a to se, aspon na mem hardware, neda.

eNorm
Běžný uživatel
Příspěvky: 31
Registrován: úte srp 19, 2008 9:26
Kontaktovat uživatele:

Re: DVB

Příspěvek od eNorm » sob lis 01, 2008 17:43

NEbude nejaka zmena kdyz se nam ted zmenili multiplexy?
BTW meltiplex b nejde naladit na jabtv
..::eNorm::..

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1055
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Re: DVB

Příspěvek od simandl » sob lis 01, 2008 23:59

Ahoj,
z dvou multiplexů A a B budou tři multiplexy 1 2 a 3
Budem muset doplnit třetí kartu na servery a protože se změnily kanály a polarizace i doladit antény.
Teď by měly jet multiplexy 1 a 2 v jablonecké a šluknovské
Je to v pohybu

hezký den

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1055
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Re: DVB

Příspěvek od simandl » čtv lis 06, 2008 10:49

Ahoj,
zajímavý článek počítačích se síťovou kartou a snaze ČT z nich dostat peníze je na http://www.podnikatel.cz/aktuality/ct-c ... c-s-netem/

Pěkná je i diskuse pod článkem.

uproar
Administrátor fóra
Příspěvky: 40
Registrován: stř srp 20, 2003 7:03
Bydliště: Jablonecká 410
Kontaktovat uživatele:

Re: DVB

Příspěvek od uproar » stř lis 19, 2008 21:02

Ahoj,

momentalne nejede zadnej kanal z na jablonecke :-(

uproar

simandl
Administrátor fóra
Příspěvky: 1055
Registrován: úte srp 19, 2003 22:20
Bydliště: Jablonecká 713
Kontaktovat uživatele:

Re: DVB

Příspěvek od simandl » sob lis 29, 2008 16:51

Ahoj,
dneska jsem dal do jabtv třetí kartu a rozjel streaming.
Měly by jet tedy všechny tři multiplexy.
Návod na to co a jak a kde jsou playlisty najdete na začátku tohoto threadu.
http://jablonka.cz/forum/viewtopic.php? ... 61&start=0

hezký den

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

NOVA Cinema

Příspěvek od sinda » úte pro 16, 2008 2:34

Do streamovani a playlistu TV.xspf jsem pridal novou stanici "Nova Cinema". Pokud pouzivate playlist, je potreba stahnout novy

sinda
Administrátor fóra
Příspěvky: 31
Registrován: ned čer 18, 2006 0:00
Bydliště: Šluknovská 315
Kontaktovat uživatele:

Re: DVB

Příspěvek od sinda » pon led 12, 2009 0:42

Vcera zacala vysilat "TV Barrandov", ve stavajicich playlistech jiz byla zavedena.

Odpovědět

Zpět na „Návody a řešení“